Ledning

Ville Sistonen VD

Född 1976, utsedd 2019.

Ville Sistonen har varit VD i Oy MTG Meltron Ltd sedan 2017 och drivit på Meltrons utveckling under denna tid. Han har en finansbakgrund och examen från Handelshögskolan i Helsingfors. Under 2010-2017 var han finanschef (CFO) i L-Fashion Group Oy med varumärket Luhta m fl med en omsättning på 250 M€, export och försäljning i ett 50-tal länder och sammanlagt 1700 anställda. Dessförinnan var han partner i Front Capital och Chief Customer Officer i fyra år och tidigare lika länge på Mandatum Private Bank som asset manager. Dessutom har Ville varit professionell squashspelare med som bäst en 54:e plats i världsrankingen.

Antal aktier i Meltron AB: 5 373 798 st

Mikko Sola CFO

Mikko Sola började som CFO på Meltron 1 december 2020. Han har en MBA från universitetet i Tammerfors och har en bakgrund i Corporate and investment bank och som management konsult. Huvudsakligen har Mikko arbetat i SEB i Finland (2008-2019) med kundansvar Stora företag och senare som chef för en affärsenhet med drygt 40 medarbetare och medlem i ledningsgruppen SEB Finland. Som management konsult arbetade han med ledande finska industriföretag i flera länder. Mikko har också en kortare tid arbetat med IT-frågor samt media.

Antal aktier i Meltron AB: 78 750 st

Guillermo Ibanez Product Manager

Född 1979

Guillermo Ibanez började på Meltron i januari 2021 med ansvar för 'product sales support', projektanalyser och-beräkningar samt leveranser och kvalitetssystem. Guillermo är maskiningenjör med examen från tekniska högskolorna i Madrid och i Helsingfors. Han har lång erfarenhet från MariMils Oy, som utvecklar nöd- och evakueringssystem för många tillämpningar, där Guillermo ansvarat för projektleveranser i stora delar av världen, från tunnlar till kärnkraftverk till kryssningsfartyg. Guillermo har också arbetat som teknisk konsult i Spanien.

Prenumerera

Anmäl dig för att få pressmeddelanden och rapporter via E-post.