Ledning

Ville Sistonen VD

Född 1976, utsedd 2019.

Ville Sistonen har varit VD i Oy MTG Meltron Ltd sedan 2017 och drivit på Meltrons utveckling under denna tid. Han har en finansbakgrund och examen från Handelshögskolan i Helsingfors. Under 2010-2017 var han finanschef (CFO) i L-Fashion Group Oy med varumärket Luhta m fl med en omsättning på 250 M€, export och försäljning i ett 50-tal länder och sammanlagt 1700 anställda. Dessförinnan var han partner i Front Capital och Chief Customer Officer i fyra år och tidigare lika länge på Mandatum Private Bank som asset manager. Dessutom har Ville varit professionell squashspelare med som bäst en 54:e plats i världsrankingen.

Antal aktier i Meltron AB: 5 373 798 st

Mikko Sola CFO

Mikko Sola började som CFO på Meltron 1 december 2020. Han har en MBA från universitetet i Tammerfors och har en bakgrund i Corporate and investment bank och som management konsult. Huvudsakligen har Mikko arbetat i SEB i Finland (2008-2019) med kundansvar Stora företag och senare som chef för en affärsenhet med drygt 40 medarbetare och medlem i ledningsgruppen SEB Finland. Som management konsult arbetade han med ledande finska industriföretag i flera länder. Mikko har också en kortare tid arbetat med IT-frågor samt media.

Antal aktier i Meltron AB: 78 750 st

Christian Jonsson Vice President of Sales

Christian Jonsson började på Meltron i juni 2020 som Vice President och bor i Dubai. Christian har mer än 25 års erfarenhet inom internationell försäljning och att bygga upp och växa nya marknader. Han har arbetat på några av världens största tillverkare och mindre nischade bolag inom telekommunikation och IT med att introducera produkter till nya marknader.

Före Meltron var Christian ansvarig för Mellanöstern och Afrika regionen på Aptilo Networks in Dubai, UAE och expansionen mot nya marknader och kunder. Under tiden på Flexenclosure så var han både VP Global Sales, där han startade Stockholmskontoret och byggde försäljningsteamet, och General Manager för Mellanöstern och Afrika, baserad i Nairobi. Christian har också bott och arbetat i Montreal för Ericsson.

Prenumerera

Anmäl dig för att få pressmeddelanden och rapporter via E-post.